Horoscop Chinezesc 2014-2015 Anul Calului - Zodiac Chinezesc

Horoscop Chinezesc 2014 - Anul Calului  2014-2015

Zodiacul chinezesc are la baza un calendar chinezesc, astfel incat datele anilor chinezesti sunt diferite în fiecare an.Spre deosebire de Zodiacul European, care este împărțit în 12 luni, Zodiacul Chinezesc este împărțit în 12 ani. Fiecare an chinezesc este numit după un animal: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, oaie, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. Aceste douăsprezece zodii chinezesti se rotesc la fiecare douasprezece ani. Se spune că horoscopul chinezesc a fost adoptat în Japonia, în anul 604, în timpul domniei împărătesei Suiko.

Potrivit legendelor chinezeşti, în ziua de Anul Nou, Buddha a chemat toate animalele la el, însă doar douăsprezece dintre ele au venit, şi astfel şi-au arătat devotamentul față de el. Drept recunoştinţă Buddha le-a onorat denumind anii cu numele lor, în ordinea în care au sosit.

Acest ciclu zodiacal a fost folosit în trecut şi pentru a indica ora și direcția. De exemplu, zodia Şobolan simboliza perioada cuprinsă între ora 23 și 1, iar Calul orele cuprinse în intervalul 11 și 13. În ceea ce priveşte punctele cardinale, Şobolanului i-a fost atribuit Nordul, iar Calului, Sudul.

Fiecare persoană din China știe în ce an al zodiacului chinezesc s-a născut, la fel ca noi, europenii, care ne cunoaştem zodia europeană. Chinezii dacă vor să afle vârsta unei persoane au tendinţa de a întreba în ce semn zodiacal s-a născut, în loc de întreba ce vârstă are. Ştiind anul chinezesc în care s-a născut, pot deduce cu uşurinţă vârsta unei persoane, fără a o întreba în mod direct.

 La fel ca şi europenii, care cred în zodiacul european, chinezii, la rândul lor, considera că oamenii care sunt născuți în acelaşi semn zodiacal împrumuta din personalitatea animalului care le guvernează zodia şi manifesta trăsături de caracter similare. De exemplu, persoanele născute în anul Calului sunt considerate abile cu bani și nişte gânditori rapizi. Horoscop Chinezesc 2014 - Previziuni 2014 pentru toate zodiile

Nu știi ce zodie esti în Zodiacul Chinezesc? Calculează Zodia Chinezeasca!
sobolan

Sobolan 2014
bou

Bou 2014
tigru

Tigru 2014
iepure

Iepure 2014
Dragon

Dragon 2014
Şarpe

Sarpe 2014
cal

Cal 2014
Capră

Capra 2014
Maimuţă

Maimuta 2014 
zodia Cocoş

Cocoş 2014
Caine

Caine 2014
Porc

Porc 2014